Військові
Подобається

Оточення Києва та ще 4 міст! — плани знавіснілого ворога

07/03/2022
Оточення Києва та ще 4 міст! — плани знавіснілого ворога

Дванадцяту добу поспіль українські військові продовжують героїчну оборону держави від російських загарбників. Вночі, з 6 на 7 березня наші захисники звільнили місто Чугуїв, що на Харківщині, — повідомляє Генштаб ЗСУ.

 

Такий спротив українського народу та зламаний ворожий план “бліцкригу” змушує окупантів зосереджувати свої сили довкола стратегічно важливих міст України. Це чинять з метою досягнення бодай якогось територіального та адміністративного контролю. Так за козацьку оборону територій та незламність духу президент України, Володимир Зеленський, вже присвоїв Харкову, Чернігову, Маріуполю, Херсону, Гостомелю та Волновасі звання міст-героїв.

 

За оперативними відомостями, станом на 12:00 7 березня, ворожі колони продовжують свою наступальну операцію, вочевидь вони сумніваються в якості та чисельності українських добрив. Генштаб ЗСУ повідомляє, що військові сили російської федерації зосереджують основні зусилля на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва, а також намагаються вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. 

 

Зазначається, що на Поліському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на оточенні Києва, а саме Гостомеля —  до 2 БТГр; в районі н.п. Бучі – до 3 БТГр, посилених танковими підрозділами; в районі н.п. Бородянки – до 2 БТГр; в районі н.п. Ситняків – до 2 БТГр.

 

На територіях, що перебувають під тимчасовою окупацією, ворог одразу намагається встановити свій адміністративний та наглядовий режим. Подібно до часів радянського союзу, контроль запроваджується за допомогою терору спрямованого на мирних жителів, шляхом залякувань та пропаганди. 

 

Водночас противник здійснює перегрупування військ для подальшого наступу на Запоріжжя та Вишгород. Терміново відновлює злітно-посадкову смугу на аеродромі Мелітополь, повідомили в Генштабі.

 

Всупереч великій кількості військ окупанти мають низький морально-психологічний стан. Численні втрати сприяють масовій здачі ворогів в полон не лише захисникам України, але й цивільному населенню.

 


                         



Коментарі