Політика
10

Щойно! Війна вже йде: Росія не знає меж. Європа має запобігти – Україна напоготові!

23/01/2022
Щойно! Війна вже йде: Росія не знає меж. Європа має запобігти – Україна напоготові!

Російські війська знаходяться на території України вже майже вісім років, тому питання можливого вторгнення не є великою новиною для Києва.

Про це в ефірі телеканалу Sky News сказав посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

«Ми не тільки думаємо про, те що Путін хоче вторгнутися в Україну. Не так вже й багато людей пам’ятають це, але він вже в Україні майже 8 років. Тому в цьому питанні немає великої новини для нас», – зазначив він.

За словами Пристайка, нині невідомо, чи буде можливе вторгнення Росії повномасштабним, чи чимось невеликим для того, щоб роздратувати Україну та світ, аби показати свою силу.

«Ми готові до бою», – додав він.

Посол зазначив, що якщо Німеччина не надає Україні озброєння для оборони, то вона може зробити щось інше, аби допомогти Києву, зокрема, заборонити газопровід «Північний потік-2».

«Це те, про що ми їх так багато разів запитуємо про скасування «Північного потоку-2». Наш газопровід дозволяє транзит газу до Європи наскільки вони цього бажають і навіть більше. Тому в цьому  немає особливої потреби», – сказав Пристайко.

Повноважний Посол України також висловив свою думку щодо позиції Європи. Аби їхня точка зору стала більш консолідованою, Україні слід працювати на кількох напрямках, водночас мобілізуючи та залучаючи ресурси для захисту своєї державності.

"Я думаю, що є можливість активізувати роботу скрізь, у будь-якій країні. Як у Британії. Те, що ми зараз робимо, дозволяє по прямій лінії залучити дуже багато широких кіл – і політиків, і академій, будь-кого. І преса дуже цікавиться. А якщо ми виходимо на рівень зацікавленості преси, безумовно, громадяни починають впізнавати, починають розуміти політичне коло. Це завжди допомагає", – розповів дипломат.

За його словами, у кожної країни є специфічні риси, і це відбивається на мірі підтримки, яку вони готові надати Україні.

"Наше головне завдання – щоб Україна вижила доти, доки будь-хто зрозуміє, наскільки небезпечна Росія в нинішньому її стані", – резюмував Пристайко.

Крім того, Вадим Пристайко заявив, що у разі ескалації ситуації навколо України Київ може запросити британських військовослужбовців на наші території. Однак, попри те, що Британія неодноразово висловлювала підтримку Україні, у Лондоні вважають вкрай малоймовірною можливість відправлення своїх військових на кордон у разі російського вторгнення. Таку думку озвучив віцепрем'єр Домінік Рааб, відповідаючи на запитання, чи відправить Британія своїх військових на Україну, якщо Росія зробить вторгнення її територію.
 


                         



Коментарі