Політика
Подобається

Шок! Європа збентежена: вже почалося. НАТО евакуює своїх представників – загроза наберає обертів!

22/01/2022
Шок! Європа збентежена: вже почалося. НАТО евакуює своїх представників – загроза наберає обертів!

Міністерство закордонних справ Німеччини працює над планом евакуації членів посольства в Україні. Їх мають вивезти з країни у разі подальшого погіршення ситуації.

Нещодовно схожу заяву зробили Сполучені Штати.Зокрема, уряд США проінформував Україну про ймовірний початок евакуації членів сімей дипломатів із посольства у Києві вже наступного тижня. Президент Володимир Зеленський розмовляв із цього приводу з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і сказав йому, що якщо Сполучені Штати зроблять такий драматичний крок, то це буде "надмірною реакцією".

Згідно з численними джерелами CNN, посольство США в Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних співробітників та членів їхніх сімей. Представник Держдепартаменту сказав, що їм "нічого оголосити зараз".

"Ми, як завжди, проводимо ретельне планування на випадок непередбачених обставин у разі погіршення ситуації із безпекою", – сказали у Держдепі.

Високопоставлені інсайдери також стверджують, що рішення про можливу евакуацію американських дипломатів може бути оголошено найближчими днями. Як розповідають джерела в адміністрації Джо Байдена, рішення про виїзд співробітників посольства США не означає, що Вашингтон упевнений у повномасштабному вторгненні РФ в Україну. Подібний сценарій, за даними журналістів, "просто відображає розсудливу підготовку за умов зростання напруженості".Німеччина та США вдаються до таких запобіжних заходів ймовірно через раптове вивезення дипломатів Російської Федерації. 

Нагадаємо, що Росія почала вивозити родини своїх дипломатів з України. Зокрема, минулого тижня з'явилася інформація про те, що 18 людей, переважно діти і дружини російських дипломатів, залишили Україну. Ще близько 30 людей виїхали з посольства Росії у Києві та консульства у Львові у наступні дні, а дипломатам ще у двох російських консульствах наказали підготуватися до виїзду з території України. 

Українська сторона не отримувала інформації від Росії про евакуацію співробітників дипломатичних установ РФ з України, повідомив «Українській правді» речник МЗС України Олег Ніколенко. Зі свого боку, Україна наразі не планує евакуацію своїх дипломатів з Росії. У свою чергу, МЗС Росії заявило, що інформація про евакуацію дипломатів з України нібито не відповідає дійсності. 

На Заході вважають, що такі дії можуть бути «частково пропагандою, частково підготовкою до конфлікту, що насувається, або частково хитрістю, або ж це всі три сценарії відразу».


                         



Коментарі