Без категорії
Подобається

Щойно! Путін пустився берега — хімікати на Донбасі! Судний день близько — що буде далі?

15/01/2022
Щойно! Путін пустився берега — хімікати на Донбасі! Судний день близько — що буде далі?

Витік хімікатів на Донбасі може стати приводом для вторгнення Росії.

На окупованому Донбасі стався витік хімікатів. Українська розвідка вважає, що це може бити використано як привід для вторгнення Росії.

За даними розвідки, окупанти втратили контроль над хімікатами, які завозяться з Росії.

"За інформацією військової розвідки України, 14 січня до окупованої російськими військами Горлівки на ПАТ "Концерн Стирол" доставлено ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності відбувається витік в повітря отруйних речовин", – йдеться в повідомленні.

ГУР вважає, що ця техногенна катастрофа може бути використана для того, щоб звинуватити Україну в застосуванні отруйних хімічних речовин. У свою чергу, це може стати приводом для розширення російської збройної агресії.

Раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу стверджував, що американські приватні військові компанії нібито готують провокацію на Донбасі. Причому, із застосуванням хімікатів.

"Для здійснення провокацій до міст Авдіївка і Красний Лиман доставлені резервуари з невстановленими хімічними компонентами", – заявив він на розширеному засіданні колегії Міноборони за участю президента РФ Володимира Путіна.

За його словами, на Донбас нібито прибули близько 120 представників американських ПВК, які тренують український спецназ.

Раніше повідомлялося, що Росія готується до вторгнення в Україну, якщо переговори про так звані "гарантії безпеки" проваляться. За кілька тижнів до нападу російські військові влаштують провокації.

Представник адміністрації Білого дому нагадав телеканалу про масштабну кібератаку на українські урядові сайти, яка сталася в ніч на 14 січня. За його словами, це посилило напруженість навколо України.

Чиновник додав, що Росія може готуватися до вторгнення в Україну. Це може призвести до масових порушень прав людини і військових злочинів, якщо дипломатія не досягне своїх цілей.

"Російські військові планують почати ці дії за кілька тижнів до військового вторгнення, яке може початися між серединою січня і серединою лютого", – додав представник Білого дому.

Він уточнив, що аналогічна ситуація сталася у 2014 році, коли Росія окупувала Крим.

За словами чиновника, США спостерігають, як влада Росії готує російську аудиторію до вторгнення в Україну. Для цього в ЗМІ та на телеканалах просуваються наративи про погіршення становища з правами людини в Україні та посилення войовничої риторики українських лідерів.

"У грудні російськомовний контент в соціальних мережах, що охоплює всі три теми, збільшився в середньому майже до 3500 постів в день, що на 200% більше, ніж в середньому за день в листопаді", – зазначив представник адміністрації.

Напередодні стало відомо, що у США є доказ того, що Росія готує привід для вторгнення до України, здійснивши "провокацію під чужим прапором".

"У нас дійсно є дуже достовірна інформація про те, що Росія активно працює над приводом для вторгнення в Україну", – сказав Кірбі, не вдаючись до подробиць.

Росія завчасно підготувала групу оперативників щодо операції під чужим прапором. Вона виглядатиме як напад на них чи російськомовних людей в Україні, щоб створити привід для вторгнення.

Нагадаємо, раніше представник адміністрації Білого дому повідомив телеканалу CNN про підготовку Росією бойовиків для здійснення провокації на Донбасі під чужим прапором.

Зазначимо, джерело телеканалу додало, що Росія почне провокації за кілька тижнів до вторгнення в Україну, яке може статися з середини січня по середину лютого.


                         



Коментарі