Політика
Подобається

20 хвилин тому! Новий рівень безпеки – Кулеба влетів: чітка позиція ЄС, перемога на нашій стороні

15/01/2022
20 хвилин тому! Новий рівень безпеки – Кулеба влетів: чітка позиція ЄС, перемога на нашій стороні

В МЗС України запевняють, що позиція ЄС щодо суверенності та безпеки України є одностайною.

США  та країни заходу вважають, що безпека України перебуває під великою загрозою, оскільки з кінця жовтня до кордонів примикає все більша кількість російської військової техніки. "Гарантії безпеки", які Москва демонструє як власну вимогу Вашингтон і його союзники також відкидають, оскільки ті передбачають  виключення розширення НАТО. Також нагадаємо, що США попередили про «наслідки», якщо Росія відновить свою агресію проти України, а Євросоюз визнав Росію стороною збройного конфлікту на Донбасі.

Позиція Євросоюзу полягає у тому, що безпека України – це безпека усієї Європи. Про це заявив міністр МЗС України – Дмитро Кулеба. Також очільник українського відомства  у Twitter подякував міністрам закордонних справ за єдиностайну позицію підтримки України, яку вони висловили під час останньої неформальної зустрічі. 

«Вдячний за рішучу підтримку України на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС. Позиція Євросоюзу одностайна: безпека України – це безпека усієї Європи. Ми продовжуємо тісно працювати з партнерами, щоб запобігти, стримати та стурбувати РФ від подальшої агресії», – написав він.


                         



Коментарі