Політика
Подобається

Шансів немає! В ЄС попередили: санкційна війна. Путін дорого заплатить: на захисті України Європа

17/12/2021
Шансів немає! В ЄС попередили: санкційна війна. Путін дорого заплатить: на захисті України Європа

Європейський союз вирішив продовжувати санкції проти Росії. Рішення прийняли одностайно та закликали представників російського уряду дотримуватися раніше визначених Мінських угод. Повідомив про це президент Європейської ради Шарль Мішель у своєму Твіттері.

 

 

Окрім цього Мішель зазначив, що у разі здійснення подальших військових дій проти України, для Росії не обійдеться без наслідків. Шарль Мішель наголосив, що російській владі доведеться заплатити дуже високу ціну в разі недотримання угод, тому ЄС радить продовжити виконання Мінських домовленостей.

Лідери країн Європейського Союзу безспірно вирішили подовжити санкційну політику проти Росії ще на 6 місяців.

Вперше економічні санкції Євросоюзу були введені у кінці липня 2014 року. Обмеження стали відповіддю на окупаційні дії Росії, що спрямовувались на дестабілізацію ситуації в Україні.

Санкції були посилені вже у вересні 2014 року, а в березні 2015 року Європейська рада дала згоду пов’язати тривалість санкцій з виконанням Мінських угод. З 2015 ЄС продовжує економічні обмеження кожні 6 місяців.

Також, 15 грудня, на саміті «Східного партнерства» в Брюсселі, лідери ЄС повідомили Володимира Зеленського про варіанти реагування на посилення російської агресії. Найбільш пріоритетним вважається посилення санкцій і, паралельно, заморожування проєкту «Північний потік-2».

Нагадаємо, що 16 грудня Європарламентом було також ухвалено резолюцію щодо ситуації з безпеки уздовж кордонів України та на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Укрінформ.

У резолюції різко засуджується нарощування російських військових сил навколо України. Окрім цього Європейський Союз закликав РФ відвести війська й дотримуватись міжнародних зобов’язань.

Також у документі ЄС пропонує створити всесвітній механізм антикорупційних санкцій. За їхніми словами, це дасть змогу посилити контроль за російським грошовим обігом та статками зокрема. Така політика допоможе контролювати інвестиції сумнівного походження та посилити здійснення законодавства Європейського Союзу з боротьби з відмиванням грошей.

 


                         



Коментарі