Без категорії
Подобається

США готуються підтримати Україну у ймовірній війні з РФ

25/11/2021
США готуються підтримати Україну у ймовірній війні з РФ

США терміново організовують брифінги із європейським союзниками щодо питання ймовірної війни України із РФ.

Про це  спікер Держдепу США Нед Прайс заявив  під час нещодавньоо брифінгу.

Він ствердив «Ми також надали детальну інформацію Україні. І ми продовжимо не тільки ділитися інформацією, а й готуватися до низки непередбачених обставин. Можу запевнити вас, що ми цим і займаємося».

Журналіст попросив уточнити, чи включають ці «непередбачені обставини» сценарій 2014 року – коли Росія окупувала Крим і вторглася на Донбас.

«Послухайте, для мене нерозумно вдаватися в подробиці. Але для нас розумно займатися широким спектром дій з планування на випадок непередбачених обставин», – відповів Прайс.

Варто нагадати, що  що міжнародна група журналістів Conflict Intelligence Team оприлюднила власне розслідування про масове скупчення військ  та техніки поблизу кордонів з Україною.

Журналісти оприлюднили фото, відео та документи, які свідчать про транспортування військової техніки до полігонів поблизу східних кордонів України та до окупованого Криму.

Опублікували відео,  на яких видно транспортування ешелонів з БМП-3 та БТР-82 до с. Валуйки в Бєлґородській області (23 км від кордону з Україною).

Джо Байден розглядає можливість відправлення військових радників та певної кількості озброєння в Україну через загрозу наступу Росії.

На думку Кирила Буданова, нове масштабніше російське вторгнення може містити масові авіаудари, бронетанкові ракети, сильну артилерію, повітряно-десантні атаки на Сході, в районі Одеси та Маріуполя. Не виключається питання того, що російські війська можуть сміливо напасти  на українські території із Білорусі. Саме в таком увипадку ймовірності початку великої масштабної війни країною-агресором РФ ймовірно буде залучено Польщу, Білорусь, Румунію, Чехію, США, Канаду, Велику Британію та ряд інших європейських країн.

Видання Bloomberg, посилаючись на інформацію від анонімних джерел, поділилося з європейськими партнерами даними. Вони  свідчать, що Росія розглядає сценарій швидкої широкомасштабної наступальної операції проти України з кількох географічних напрямків. Планується подальший розвиток та розширення окупації України.

Раніше, за інформацією "Politico" , оприлюдненими знімками за 1 листопада, було заначено, що РФ активно підігнала війська та техніку до українських кордонів.

А вже 31 жовтня у "Washington Post" зазначив, що РФ починає нарощувати війська поруч із українськими кордонами.

Варто зазначити, що воєнні  дії продовжуються на Сході України. Окуповані території дедалі більше зазнають сильного знищення, більшість міст та селищ перетворюються на суцільні розвалини та пустки, які понівечені військовою технікою та зброєю противника. 

Представники Канади, США та Великої Британії саме зараз активно моніторять ситуацію біля кордонів України. Як зазначали в адміністрації президента США , тема України та її захисту від РФ  об'єднює республіканців та демократів. Жителі нашої країни мають свідомо поставитися до ймовірності повномасштабної війни, логінчо проаналізувати ситуацію та узгодити ймовірність своїх подальших дій.


                         



Коментарі