Без категорії
Подобається

Олег Устенко розказав про боротьбу із олігархами

25/11/2021
Олег Устенко розказав про боротьбу із олігархами

В Україні великий вплив на сфери розвитку держави та економічний спектр відіграють олігархи. Саме це створює своєрідний етап "піратизації суспільства",- заявив радник Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко. Він також розповів про роботу влади та вплив олігархів на бізнес й медіа.

За словами Олега Устенко, він недостатньо зробив при владі. Він вважає, що аби прийняти важливі економічні рішення має бути хочаб якась підтримка населення. В Україні триває війна уже протяго 8 років, і це сильно відштовхує інвесторів. Проте варто також зазначити, що в нашій країні не розібралися із питаннями справедливості в судах, а також відкрите питання систематичної корупції.

Радник ствердив, що у населення занадто високі очікування щодо змін в країні. Також він зазначив, що "Момент змін – зараз. Якщо їх не втілювати, а просто говорити про них і навіть не намагатись зробити, то нічого не отримаємо".

Варто зазначити, що Володимир Зеленський 5 листопада підписав антиолігархічний законопроєкт. Цей документ передбачає чіткі критерії для визначення олігархів та вимоги до прозорості контактів з ними з боку високопосадовців.

 Як зазначив радник Володимира Зеленського: "Ще у 2018 році – на початку 2019 року я був одним з 3 авторів. В Україні випустили книгу або брошуру, яка стосувалась саме боротьби з олігархами. Я готував економічну частину цієї роботи.У моєму розумінні Україна мала б зараз отримувати Валовий внутрішній продукт без всякого паритету. Просто в грошах. Ми б могли тепер мати ВВП на рівні щонайменше 400 мільярдів доларів". Як зазначив Олег Устенко наш ВВП буде на рівні 185 млрд дол. А ця цифра перевищує всі показники ще із 1991 року.

Також в інтерв'ю Олег Устенко заявив, що саме зараз початок великої боротьби із олігархами. Проте як саме боротися із ними не було уточнено.

На прес-конференціях та офіційних зустрічах політики різних країн піднімають питання олігархії в Україні. Про це також наголошував Джозеф Байден. За словами президента Володимира Зеленського, олігархи мають запас міцності, на відміну від простих громадян України.

Розглядаючи медіапростір України, варто зазначити, що потрібно відокремити бізнес від можливості політичного впливу та вирішення політичних рішень, які є важливими для громадян. Варто заначити, що у Гарвардському університеті приблизно у 2000 – 2001 році презентували книгу, яка мала назву "Піратизація Росії". Вони досліджували, яким чином там виникають олігархи та впливають на економіку. Такий термін як "піратизація" вжив Олег Устенко. Ві вважає, що саме олігархи впливають на більшість політичних та економічних рішень у нашій країні.

 

 

 


                         



Коментарі