Економіка світу
5

Терміново! Кулеба дав пораду Путіну: На Україну краще не нападати! Реваншу не буде!

25/11/2021
Терміново! Кулеба дав пораду Путіну: На Україну краще не нападати! Реваншу не буде!

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба порадив президенту РФ Володимиру Путіну не нападати на Україну. Москві загрожують великі проблеми у разі вторгнення.

Ситуація поблизу наших кордонів та на окупованих територіях залишається напруженою. 

"Накопичення російських військ, інтенсивна аеророзвідка, погрози Україні від російських чиновників, блокування Росією "нормандського формату" та Тристоронньої контактної групи – все це має розглядатися як складові єдиної агресивної політики РФ проти України", – зазначив Кулеба.

Що чекає на РФ у разі вторгнення в Україну?

Наша головна мета  – утримати Росію від подальших агресивних дій. МЗС активно працює над залученням західних партнерів у підтримку Україні, зокрема, це стосується військової підтримки.

"У Москві мають чітко усвідомити, які політичні, економічні та людські втрати вона зазнає внаслідок нового етапу агресії. Україна виступає за комплексний підхід протидії агресивним намірам Кремля, який включає політичне та економічне стримування РФ, а також військову допомогу Україні", – наголосив міністр.

Голова МЗС України також порадив президенту РФ  утриматися від агресивних дій, в іншому випадку на РФ чекають великі проблеми.

"Ми не намагаємося вгадати, що в голові у Путіна – це невдячна справа – ми працюємо над тим, щоб у ній з'явилося чітке розуміння: новий напад на Україну коштуватиме надто дорого, тому краще цього не робити", – заявив Кулеба.

Безпекова ситуація вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях залишається напруженою через агресію РФ, проте дії країни-агресора зараз спрямовані не лише проти України.

"Зараз йдеться не тільки про агресію РФ проти України. Кремль піднімає ставки у всьому регіоні та прагне загалом підірвати безпекову архітектуру, яка склалася в Європі після завершення холодної війни. Тобто взяти реванш за поразку 30 років тому", – пояснив дипломат.

Він переконаний, що РФ не вдасться досягнути цих цілей завдяки двом факторам: витримці та силі України, а також силі скоординованої реакції світу.

"Україна разом з партнерами укріплює регіональну безпеку та готується у разі ескалації російської агресії виступити єдиним фронтом. Цим щодня займається МЗС, президент та уряд України", – повідомив Кулеба.

На тлі безпекової ситуації на кордоні України з РФ американські сенатори запропонували збільшити фінансування Пентагону на озброєння України ще на $50 млн.

Зокрема, вони пропонують внести поправку до військового бюджету США на 2022 рік, якою передбачається збільшення військової допомоги Україні з $300 млн. до $350 млн. Законопроект буде розглянутий після Дня подяки.

 


                         



Коментарі