Без категорії
Подобається

Канада підтримає Україну у випадку ймовірного нападу РФ

25/11/2021
Канада підтримає Україну у випадку ймовірного нападу РФ

Розвідка США та Великої Британії підтвердила переміщення військ РФ поруч із кордоном України. Враховуючи цю інформацію, Канада розглядає посилення своєї військової допомоги. Цю інформацію опублікували The Globe and Mail покликаючись на два надійні джерела.

 Міністр оборони Канади Аніта Ананд вважає, що варто додати додаткових військовослужбовців у розмірі сотні до теперішніх солдат, які перебувають в Україні в рамках військової місії.

Серед альтернативних методів підтримки України під час ймовірної війни є відправлення корабля у Чорне море,  або ж передислокація винищувачів СF-18, які на даний момент знаходяться в Румунії.

Чесно кажучи, Путін неадекватно реагує на будь-яке військове підкріплення.

Ситуація на кордоні із РФ має велику ймовірність перерости на повномасштабну війну. Цю тему розкрили у статті Bloomberg 11 листопада, де розглянули ризики війни РФ із Україною. Серед розмов американських та європейських дипломатів піднімалися теми щодо переміщення великої кількості російських військ в сторону України. 

Представники влади РФ заперечують цю тезу, пояснюючи зміну розташування військ "демонстрацыэю сили".

У західних ЗМІ вже на початку листопада  почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. Попри всі розмови у Мінобороні це заперечували.

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Однак, як пише Bloomberg, поки концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні в Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС і США.

Глава  МЗС Дмитро Кулеба заявив, що загроза повномасштабного військового вторгнення в Україну з боку Росії дійсно існує. Проте влада проводить певні роботи аби даний сценарій не був реалізований.

У Кремлі голова правління Ради із закордонних справ Федір Лук'янов повідомив, що РФ може напасти на Україну у разі якщо вона приєднається до НАТО. Тому, зрозуміло чому РФ саме зараз збільшує свою військову присутність на кордонах з Україною.


                         



Коментарі