Економіка України
2

Щойно повідомили! Енергетична криза в Україні. Наближається крах енергетичної системи – треба покарати винних! Довіряємо – не тим!

10/11/2021
Щойно повідомили! Енергетична криза в Україні. Наближається крах енергетичної системи – треба покарати винних! Довіряємо – не тим!
Олексій Гончаренко заявив про дефіцит вугілля на українських ТЕС. Станом на 10 листопада Украхїні не вистачає більше 300 тонн вугялля для нормального функціонування енергетичної ситеми. Це стало причиною закриття декількох десятків електростанцій.

 

Питання і до режиму функціонування українських електростанцій. Нардеп від "ЄС" повідомив, що станом на сьогодні в Україні не працюють 62 енергоблоки з 88, причому на 25 з них недостатньо палива, 13 законсервовані, а 14 знаходяться на різних стадіях ремонту. Також за його словами, на вугільних складах України зараз зберігається на 310,4 тис. тонн вугілля менше, ніж має бути, при тому, що в НЕК "Укренерго" затвердили план, за яким запасів вугілля має бути на 2 млн. тонн більше. Міненерго підтримало цей план, та чому такий дефіцит?

Це можна бкло б замістити енегрією з Атомних електростанцій, то й там проблнма – експуалатуються 11 з 15 енергоблоків. Всі інші або на ремонті, тому обсяг елетроенергії від них скоротився до 9.9 тис. МВт, що є недостатньо. 

 


                         



Коментарі