Економіка України
Подобається

Компанії Коломойського повернули “Укрнафті” понад 2 мільярди гривень боргу

04/08/2021
Компанії Коломойського повернули “Укрнафті” понад 2 мільярди гривень боргу

"Укрнафта" отримала 2 мільярди 300 мільйонів гривень від компаній Ігоря Коломойського. Загальна сума реструктурованої дебіторської заборгованості –більше ніж 7 мільярдів гривень.

Про це повідомив голова правління "Укрнафти" Олег Гез. Він зазначив, що ця сума надійшла за півтора року. Всі платежі здійснюють відповідно до графіка.

Всю суму очікують отримати за кілька років

Ми почали отримувати і відсотки з моменту укладення мирових угод, що важливо. І протягом декількох років розраховуємо, що вся сума буде повністю погашена,– заявив Гез.

Голова правління "Укрнафти" наголосив, що, коли укладали договори про реструктуризацію, то керувались тим, що у багатьох компаній-боржників не було істотних активів. Отож вибір був простий – або отримати щось, або нічого.

У компаній-боржників не було суттєвих активів

Якщо у компанії немає якихось суттєвих активів, на які можна претендувати, то набагато доцільніше і ефективніше спробувати стягнути борги шляхом реструктуризації,– пояснив Гез.

Зазначимо, що низку мирових угод з компаніями з оточення Коломойського підписали у квітні 2020 року. Раніше – у 2015 році компаніям передали 1 мільйон тонн нафти. Вартість "чорного золота" – 7 мільярдів 600 мільйонів гривень. НАБУ почало розслідувати виведення цих коштів.
 


                         



Коментарі