Головні Новини
Подобається

Укрзалізниця розмістила облігації під 7,9%. Куди підуть ці кошти?

09/07/2021
Укрзалізниця розмістила облігації під 7,9%. Куди підуть ці кошти?

Пресслужба АТ "Укрзалізниця" повідомила, що компанія розмістила п'ятирічні єврооблігації на 300 мільйонів доларів під 7,875% річних. Залучені кошти спрямують на перефінансування боргу компанії.

"Укрзалізниця" ("УЗ") стала однією з найперших квазісуверенних компаній, яка в постковідний період залучає незабезпечене фінансування в розмірі 300 мільйонів доларів шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S строком на 5 років.

У компанії розповіли, що отримали заявки щодо фінансування від 70 інвесторів – в основному з Великобританії та Швейцарії.

Інвестори проявили високу зацікавленість у фінансуванні товариства – попит на придбання вдвічі перевищив пропозицію компанії,– йдеться у повідомленні "УЗ".

Кошти, залучені під час випуску облігацій, в "УЗ" спрямують на рефінансування боргу задля зниження вартості фінансування компанії та зменшення навантаження на її ліквідність.

Таким чином, випуск облігацій не підвищить розмір її кредитного портфеля, а навіть навпаки знизить заборгованість у короткостроковому періоді та заразом позитивно вплине на кредитний рейтинг компанії, пояснили в "УЗ".

 

 


                         



Коментарі