Військові
Подобається

Росія не є! Та ніколи не була посередником у конфлікті на Донбасі

09/07/2021
Росія не є! Та ніколи не була посередником у конфлікті на Донбасі

Російська сторона не є і ніколи не була посередником у конфлікті на Сході України.

Вона розпочала там війну та постійно підтримує її. – саме так заявив виконувач обов'язків повіреного у справах США в ОБСЄ Джеймс Донеган під час засідання Постійної ради організації.

Одне є дуже зрозумілим. Росія не є і ніколи не була посередником у цьому конфлікті, – повідомив Донеган.

Сполучені Штати спонукають Росію навідріз відмовитися від свого непродуктивного і шкідливого підходу до конфлікту, який вона ж розпочала на Сході України. Москву просять забрати свої війська і техніку з території України.

За словами американського дипломата, замість того, що вживати заходів для покращення життя цивільного населення, яке проживає на тимчасово окупованих Росією територіях, Москва "використовує Тристоронню контактну групу для перешкоджання прогресу".

Ми всі бачимо російську хитрість, яка полягає у тому, щоб примусити Україну до прямих переговорів з маріонетками Москви,– повідомив виконувач обов'язків.

Всім відомо про реальний мотив ворожої держави з приводу цього конфлікту – розпалювання насильства на Донбасі, щоб запобігти вільно обраному шляху України до повної інтеграції з євроатлантичною спільнотою.

Донеган також закликав Росію припинити окупацію Криму та жорстке поводження з кримськими татарами, етнічними українцями та іншими жителями півострову.

 


                         



Коментарі