Політика
Подобається

«Захід» та діаспора привітали Україну з 25-ю річницею Конституції

28/06/2021
«Захід» та діаспора привітали Україну з 25-ю річницею Конституції

Американські та Європейські партнери в соціальних мережах привітали Україну з нагоди 25-ї річниці Конституції

Сполучені Штати привітали Україну та запевнили у своїй непохитній позиції щодо підтримки Києва в сфері державних реформ та оборони України від посяганнь російських агресорів.

Про це, на офіційному твіттер акаунті «U.S. Embassy Kyiv»,  заявила тимчасова повірена у справах США в Україні – Крістіна Квін, під час відеопривітанням з нагоди святкувань 25-річчя української Конституції.

«З нагоди 25-ї річниці ухвалення Конституції України ми відзначаємо довгий, напружений шлях України до побудови демократичної та незалежної держави. Сполучені Штати Америки продовжуватимуть співпрацю з Україною для досягнення її євроатлантичних прагнень і розбудови успішного, світлого майбутнього для всіх українців», – заявила пані Квін.

 

Очільниця посольства США в Україні підкреслила, що: «Конституція, ухвалена 25 років тому, стала ключовою віхою у розвитку України як демократичної та незалежної держави. У той час, як Україна продовжує йти цим шляхом, Сполучені Штати виступають надійним партнером та підтримують її у протистоянні російській агресії та в реалізації програми реформ».

 

Також, з 25-річним ювілеєм Конституції Україну привітали й інші західні партнери. Так, посольство Об’єднаного Королівства на своїй офіційній сторінці у Фейсбці «British Embassy Kyiv» розмістило вітальну листівку з підписом: «Твій друг та партнер, Велика Британія».

«Сьогодні – 25-а річниця Конституції України 1996 року. Ми приєднуємося до всіх українців у відзначенні віддавна усталених конституційних традицій 🇺🇦. ЄС залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету України і вкрай важливих реформ. Із Днем Конституції!», – запевнили представники ЄС.

 

Не забули привітати Україну й представники ЄС. Вони своїй офіційній сторінці у Твіттер «EU in Ukraine» дипломати Євросоюзу наголосили на наявності в Україні давніх конституційних традицій. 

«Сьогодні – 25-а річниця Конституції України 1996 року. Ми приєднуємося до всіх українців у відзначенні віддавна усталених конституційних традицій 🇺🇦. ЄС залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету України і вкрай важливих реформ. Із Днем Конституції!», – запевнили представники ЄС.

 

 

Не залишились осторонь і українці закордоном. На своїй офіційній сторінці у Фейсбук «Ukrainian World Congress – Свiтовий Конґрес Українців» привітав Батьківщину та нагадав про важливу участь у створенні Конституції представників української діаспори.

«Вітаємо українців і друзів України у всьому світі з 25 річницею ухвалення Конституції України. Ухвалення основного українського закону стало видатною подією в історії сучасної України. Це стало правовим підсумком майже 300-літньої боротьби українського народу за власну державність, підтвердженням для всього світу, що Україна відбулася. Ми особливо пишаємось працею закордонних українців над розробкою тексту Конституції – зокрема, працею видатного правника Богдана Футея, старшого судді Федерального претензійного суду США», – відзначили у Конґресі.

 

 

Нагадаємо, що 28 червня в Україні святкують державне свято – День Конституції.

Основний Закон був ухвалений в ніч з 27 на 28 червня 1996 року. В ті дні, після цілодобових дебатів народні обранці затвердили головний документ держави. Знадобилося  майже п'ять років після проголошення незалежності у 1991 аби Україна отримала свою Конституцію.

Конституція 1996 року ухвалила державні символи України – синьо-жовтий прапор і тризуб. Конституція визначила, що єдиною державною мовою в Україні є українська мова. В Основному Законі закріпили також стратегічний курс на отримання повноправного членства в Європейському Союзі та в НАТО.

 

Читайте також на Корупція Інфо: «Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про Великий державний герб України».

 

А також підписуйтесь на наші ТЕЛЕГРАМ та ЮТУБ канали  аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.

 


                         



Коментарі