Головні Новини
Подобається

Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про Великий державний герб України

28/06/2021
Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про Великий державний герб України

Сьогодні, 28 червня, президент Володимир Зеленський, з нагоди Дня Конституції України, заявив, під час урочистого засідання  Верховної Ради, про внесення на розгляд невідкладного законопроекту про Великий державний Герб України

Далі пряма мова:

«Існує тільки одне незакрите питання – єдиний державний символ, який прямо передбачений Конституцією України, якого досі не існує – це великий Герб України. За ці роки було багато конкурсів та суперечок з цього приводу. Я гадаю, що у рік 30-ліття Незалежності та 25-ліття нашої Конституції, потрібно у цьому питання нарешті поставити крапку. А тому, відповідно до статі 93 Конституції України я вношу на розгляд Верховної Ради проект закону про Великий державний герб України та визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України. Доповідати законопроект під час його розгляду в Раді буде перший президент Леонід Кравчук», – повідомив глава держави.

Він також подякував всім депутатам та фракціям, які долучилися до цього процесу, зокрема, депутатів 2-го скликання. За словами президента, законопроект надзвичай важливий.

Нагадаємо, що цьогоріч, у січні, пресслужба Верховної Ради України повідомляла про плани протягом року прийняти основоположний законопроект про державні символи та порядок їх використання.

Читайте також на Корупція інфо: «Молода, але мудра»! 25 років Конституції України: одна з найдемократичніших у світі, історична подія!

А також підписуйтесь на наші ТЕЛЕГРАМ та ЮТУБ канали  аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.


                         



Коментарі