Військові
Подобається

Sea Breeze 2021: у Чорному морі розпочалися масштабні спільні американсько-українські військові навчання

28/06/2021
Sea Breeze 2021: у Чорному морі розпочалися масштабні спільні американсько-українські військові навчання

Сьогодні, 28 червня, в акваторії Чорного моря розпочалися спільні американсько-українські військово-морські навчання Sea Breeze 2021

Йдеться у повідомленні офіційного твіттер акаунту ВМФ США «Exercise Sea Breeze»

У широкомасштабних військових навчаннях візьмуть участь 32 бойові кораблі, 40 літаків, 18 загонів спеціальних і водолазних операцій, та 5 тисяч військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу. Загалом до навчань будуть залучені військовослужбовці з 32 країн.

За повідомленням 6-го оперативного флоту США, в ході навчань будуть відпрацьовані способи ведення бойових дій на морі, суходолі та в повітрі, зокрема відпрацьовуватимуться десантні операції, протиповітряна та протикорабельна оборона.

Нагадаємо, що 26 червня в Чорне море ввійшов американський ракетний есмінець USS Ross DDG71, який вже 27 червня прибув до Одеського порту. Корабель доволі часто заходив до Одеси і брав участь в навчаннях Sea Breeze. В останній раз USS Ross DDG71 був в Одесі у 2019 році.

Довжина USS Ross DDG71 складає 153 метра, ширина 21. Повна водотоннажність близько 9 тисяч тонн, максимальна швидкість – 32 вузла, екіпаж – 337 чоловік.

Даний борт оснащений пусковими установками системи “Іджіс”, у кількості 90 бойових одиниць, які здатні запускати крилаті ракети Tomahawk, ЗУР RIM-66 SM-2 “Стандарт-2”, ПЛУР RUM-139 ASROC в різній комбінації.

Корабель також озброєний 127-мм артилерійською установкою Mark 45, двома 25-мм гарматами M242 Bushmaster і чотирма кулеметами Browning M2. На борту встановлені два триствольний торпедні апарати Mk.32 і два шестиствольних 20-мм автомати Phalanx CIWS. Корабель здатний приймати на борт гелікоптер Sikorsky Seahawk.

"Участь USS Ross в морських навчаннях Sea Breeze в цьому році є реальною демонстрацією підтримки України з боку США, яка сьогодні необхідна як ніколи", – заявила тимчасова довірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Також варто нагадати, що з 14 червня в акваторії Чорного моря також знаходяться британський есмінець Defender і нідерландський фрегат Evertsen.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.

 


                         



Коментарі