Головні Новини
Подобається

Майже придушив “повстання”: Лукашенко змусив мовчати відомий портал Tut.by

28/06/2021
Майже придушив “повстання”: Лукашенко змусив мовчати відомий портал Tut.by

Незалежний білоруський портал прибрав із загального доступу чимало матеріалів за 2020 та першу половину 2021 року. Також власники відмовились від позначки верифікації свого акаунту в Telegram, щоб убезпечити своїх журналістів.

Також видання хоче, щоб його читачі були спокійними. Такі заходи зумовлені позовом білоруської влади про визнання матеріалів порталу Tut.by “екстремістськими”.

Спочатку видалення постів та зняття верифікації викликало підозри в користувачів соцмереж. Люди побоювались, що адміністратори втратили доступ до своїх сторінок. Але компанія запевнила, що всі процеси й надалі під її контролем. Просто завдяки такому способу вони зможуть швидко перейменуватись в разі задоволення позову про визнання їх незаконними.

"Зробити це за кілька хвилин після рішення суду не можна, ми вирішили підготуватися заздалегідь.
У нас весь архів прихованих і видалених постів. Ця інформація не втрачена назавжди. Люди, які зараз ведуть канал, знаходяться за кордоном, спроб зламу не було".


Нагадаємо, що “переслідування” цього новинного порталу білоруською владою розпочалось ще 18 травня. Проти керівників видання порушили кримінальну справу про несплату податків.


                         



Коментарі