Військові
Подобається

В Росії занервували. Кремль вимагає США відмовитися від навчань з Україною

23/06/2021
В Росії занервували. Кремль вимагає США відмовитися від навчань з Україною

Росія знову скаржиться на НАТО і закликала США відмовитися від участі в українсько-американських навчаннях Sea Breeze, мотивуючи це тим, що це створює військову напругу у регіоні.

"Масштабність і явно агресивний характер навчань Sea Breeze ніяк не відповідають реальним завданням безпеки у Чорноморському регіоні. Підвищують ризики ненавмисних інцидентів. Заохочують мілітаристські настрої у Києві. Ми закликаємо США і їх союзників припинити військові дії у Чорному морі", – заявили в російському посольстві.

Дипломати РФ вважають, що для підтримки стабільності у регіоні досить і Blackseafor – це чорноморська військово-морська група, в яку входять Болгарія, Грузія, Росія, Румунія, Туреччина та Україна.

Відзначимо, що в навчаннях Sea Breeze-2021 візьме участь шостий флот американських ВМС, які США проведе спільно з Україною у Чорному морі. У маневрах планується долучити близько 40 бойових кораблів українських, американських та інших країн-партнерів.

Президент Володимир Зеленський вважає, що посилення співпраці у питанні безпеки Чорноморського регіону має бути одним із пріоритетів України та країн-партнерів. Про це він заявив на спільній з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі пресконференції.

 

 


                         



Коментарі