Головні Новини
Подобається

Масове проникнення на військові об’єкти! Кабмін пропонує ввести нові методи покарання

23/06/2021
Масове проникнення на військові об’єкти! Кабмін пропонує ввести нові методи покарання

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді встановити адміністративну відповідальність за самовільне проникнення на військові об'єкти.

Відповідний проєкт закону був схвалений на засіданні уряду в середу 23 червня

Зокрема, пропонується за самовільне проникнення на військові об'єкти встановити адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 500 до 1 тис. Неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8500 до 17 тисячі гривень ред.) З конфіскацією спорядження, за допомогою якого здійснено правопорушення або без такого.

Повторне відповідне порушення протягом року буде каратися штрафом від 1 тис. До 2 тис. Неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (17 тис до 34 тис грн – ред.) З конфіскацією спорядження.

Дане правопорушення, здійснене в умовах особливого періоду, буде каратися від 1 тис. До 3 тис. Неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (17 тис до 51 тис грн – ред.) З конфіскацією спорядження.

Згідно із законопроектом, військовий об'єкт – це частина території з заміщенням на ній будівель, споруд, майданчиків для відкритого зберігання військової або іншої техніки, боєприпасів і майна; військові транспортні засоби, озброєння і військова техніка, будівлі, які стоять окремо, приміщення в цих будинках, які огороджені огорожею з розміщенням вивісок про їх належність до об'єктів Міноборони, Збройних сил України, Держспецзв'язку, правоохоронним і розвідувальним органам, держорганам спецпризначення, іншим військовим формуванням, які охороняються військовослужбовцями, військовими, співробітниками воєнізованої або сторожової охорони.

 

 


                         



Коментарі