Головні Новини
Подобається

США анонсували нові санкції проти РФ через Навального

21/06/2021
США анонсували нові санкції проти РФ через Навального

Адміністрація президента США Джозефа Байдена готує додаткову партію санкцій проти Росії через опозиціонера Олексія Навального, який сидить у російській в'язниці.

Про це заявив радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Вашингтон розробляє додатковий пакет санкцій щодо Росії у зв'язку зі справою російського опозиційного політика Олексія Навального, заявив у неділю, 20 червня, радник американського президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

"Ми готуємо ще один пакет санкцій для застосування у цій справі", – сказав він в інтерв'ю телеканалу CNN. Салліван пояснив, що адміністрація США запровадить ці нові санкції з огляду на застосування хімічної зброї, коли "переконається, що ми б'ємо по потрібних цілях". 

"З самого початку ми показували, що не будемо стримуватися, коли необхідно реагувати на шкідливу діяльність Росії, чи це  хакерська атака на SolarWinds, чи втручання у вибори або справа Навального", – додав він.

Нагадаємо, наприкінці березня російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз перебуває в СІЗО, оголосив голодування. Він пояснив це відмовою допускати до нього цивільних лікарів на тлі погіршення стану здоров'я

23 квітня Навальний припинив голодування через рекомендацію лікарів.

Уряд США попередив владу Росії про наслідки, якщо критик Кремля Олексій Навальний помре у в'язниці, але конкретні заходи не розголошуються.


                         



Коментарі