Головні Новини
Подобається

Почалось! Одразу після конференції! Олігархів підкосило-Зеленський почав війну проти всіх!

20/05/2021
Почалось! Одразу після конференції! Олігархів підкосило-Зеленський почав війну проти всіх!

Незважаючи на те, що Зеленський виглядав дещо розгубленим, важко підбирав слова, плутано говорив – він був неабияк впевненим в собі. Про це заявив Вадим Денисенко, директор Українського інституту майбутнього у своєму блозі в ДС News. І це те, чого багато хто просто не захоче побачити.

 

Перше, що потрібно сказати, Зеленський абсолютно щиро впевнений, що він будує країну з нуля. Він неодноразово це говорив під час своїх відповідей. Коли ми аналізуємо і будемо аналізувати дії Зеленського, ми повинні звернути увагу на головний лейтмотив конференції: «Я будую країну з нуля».

До Зеленського, за його версією, нічого не було, потім він прийшов, розібрався, зрозумів, що потрібно робити, і зараз він упевнений в собі і буде втілювати в життя свої задуми.

Аналіз головних меседжів прес-конференції, напевно, потрібно почати з теми так званого зовнішнього управління. Президент дуже артикульовано сказав, що їм ніхто управляти не зможе. Перекладаючи це на людську мову, він говорить, що звільнення Коболєва без додаткових консультацій було невипадковим і надалі, за всіма іншими подібними кадровим і взагалі, найважливішими внутрішніми питаннями, він не збирається ні з ким консультуватися.

І зараз цікавою буде гра навколо керівника САП: чи зважиться Зеленський призначити «неузгодженого» антикорупційного прокурора, який буде основою всієї антикорупційної вертикалі країни. Другий за значенням посил: референдум по Донбасу. Що буде виноситися – незрозуміло, але це була явна заготовка, насамперед для зовнішнього споживача.

Пасаж Зеленського про замороження конфлікту наводить на думку, що суть референдуму може звестися до закріплення або не закріплення в Конституції Мінських домовленостей щодо так званого особливого статусу. Хоча зараз все це виглядає більш як якийсь посил світовим лідерам: ми готові вийти з "Мінська" шляхом референдуму. Це, правда, ставить в абсолютний тупик всіх, але на це, судячи з усього, і розраховують на Банковій. Що це: підняття ставок або вишукана форма капітуляції (вихід з "Мінська" може спричинити розвал Нормандської четвірки при ще не створеній Кримській платформі) – поки говорити зарано.

Окремо слід зупинитися на війні з олігархами. Закон, анонсований Зеленським, у всякому разі, виходячи з його слів, передбачає дві речі: масове переписування каналів і ЗМІ на третіх осіб з одного боку (між іншим, цікаво зрозуміти, регіональний телеканал Балоги або Івахіва вважаються ЗМІ, які роблять їх олігархами чи ні, і який ступінь пов'язаності осіб буде допустимим). Однак важливо, що зараз ми увійдемо в систему глобального перерозподілу ЗМІ і, очевидно, передачі їх в підконтрольні владі руки (в умовне управління, коли ЗМІ будуть, де-факто, фінансуватися тими ж олігархами, але в системі менеджменту з'являться «правильні» люди з «правильними» посиланнями).

Другий аспект – почнеться виборча антимонопольна чистка з невеликими елементами, точніше зачатками правил лобіювання. Або якщо говорити менш коректно – почнеться перерозподіл певних активів. Також слід сказати, що, судячи зі слів президента, Петру Порошенку вже зараз потрібно шукати собі наступника. Про долю Віталія Кличка, то його оточення, де-факто визнано корупціонерами і можна з великою часткою ймовірності говорити, що найближчим часом продовжиться наїзд на оточення Кличко, з'являться якісь «красиві факти», а коли будуть проведені інформатаки і ряд затримань, тоді Кличко можуть відправити у відставку (судячи з усього, це повинно відбутися в період літнього затишшя). Варто звернути увагу на пасаж Зеленського про те, що Кличко «неправильно поводиться». Перекладається це так: «Не починай мене атакувати, тому що буде гірше. Тому просто змирися і чекай свого заклання ».

Один з найважливіших посилів Зеленського – це його листування з Яною Дугарь, яку підозрюють у вбивстві Павла Шеремета. Це безумовний дзвіночок Арсену Авакову.

В цілому, зараз можна чітко говорити, що Зеленський точно почав війну проти всіх. Він не розуміє до кінця, що в результаті цієї війни буде, але точно розуміє, що він воює за максимальну владу. А це означає, що правила гри в найближчі місяці будуть формуватися щодня і в ручному режимі. Виграти в цій грі він зможе тільки при наявності дуже швидких рішень (по суті, це повинен бути бліцкриг), високого рейтингу і відсутність опозиції. Правда, повірити в те, що олігархи зможуть об'єднатися зараз, – просто неможливо. Тому він має певні шанси на перемогу.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо –https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.


                         



Коментарі