Без категорії
Подобається

Декілька хвилин тому. Разумков випалив журналістам-Повторень не допустимо! Гучна заява.

09/05/2021
Декілька хвилин тому. Разумков випалив журналістам-Повторень не допустимо! Гучна заява.

Україна не повинна і не буде ділити свій внесок в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні з іншими державами, зокрема з РФ, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков у розмові з журналістами в Києві.

"Ми не можемо, не повинні і не будемо віддавати ті перемоги, які були у нашої держави… Ми віддали дуже багато для того, щоб сьогодні ми могли говорити про 9 травня, як про День Перемоги. І точно не треба віддавати свою перемогу будь-якій країні – чи то Росії, Білорусі, чи європейським державам ", – сказав Разумков.

Він нагадав, що Україна під час Другої Світової Війни зазнала непоправимих втрат – "і в сенсі економіки, і … головне, людей".

За словами Разумкова, в Україні не знайдеш жодної родини, яка б не постраждала від Другої Світової Війни.

Відповідаючи на запитання, що для нього означає 9 травня, Разумков висловився так: "З дитинства для мене це свято. У мене і бабуся, і дідусь пройшли війну, і я багато чув про війну… Вони розповідали багато такого, що навіть сьогодні мурашки бігають по тілу. В моїй родині це завжди було свято. Може, з політичної точки зору слід говорити інше, але я звик дотримуватися тих принципів, які у мене є ".

Він наголосив, що в цей день, як і 8 травня, в День пам'яті і примирення, згадують про тих, хто віддав життя, "щоб сьогодні ми могли святкувати".

Разумков також зазначив, що наразі майже не залишилося ветеранів Другої світової війни, "але для них – це однаково було святом".

"І ми повинні це пам'ятати, поважати. І історію треба знати, хоч би якою вона була – зі своїми плюсами, зі своїми мінусами, зі своїми трагедіями, але ми повинні її знати, а ті уроки, які вона нам дала, ми повинні добре врахувати і не допускати повторень", – сказав голова Верховної Ради.


                         



Коментарі