Економіка України
Подобається

Своє для своїх: Львів закупить 50 тролейбусів у концерну “Електрон”

18/02/2019
Своє для своїх: Львів закупить 50 тролейбусів у концерну “Електрон”

Львів планує взяти черговий кредит – на цей раз на електробуси

Прес-служба Львівської міської ради повідомляє, що мер Львова Андрій Садовий озвучив плани спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією придбати для міста 100 електробусів.

За словами Андрія Садового, переговори з між Міжнародною фінансовою корпорацією про закупівлю разом з міською радою 100 електробусів вже ведуться.

У Львові, на тролейбусному маршруті № 9 вже працює один електробус виробництва місцевого СП «Електронтранс». Його купили ще в 2015 році за ціною майже 10 млн. Гривень. За словами Андрія Садового, концерн «Електрон» зараз тестує новий електробус. І якщо він пройде сертифікацію, місто купить його.

Відзначимо, що вартість китайського електробуса, який пройшов випробування на міському автобусному маршруті в Вінниці складає 320 тисяч євро. Ціна електробусів європейського виробництва набагато вище. Навіть в разі мінімальної ціни на електробуси, 100 машин обійдуться місту мінімум в 32 млн. Євро.

Крім того, для такого великого парку електричних автобусів необхідно буде створити додатково зарядну інфраструктуру і виділити ліміти підключеної електричної потужності.

Це вже не перша поставка Електронів для рідного міста. Раніше концерн "Електронтранс" вже випускав кілька партій тролейбусів для Львова.


                         



Коментарі