Махінації
1

”Препарат дорогий, але точно вам допоможе”: як українцям впарюють ліки в аптеках

15/02/2019
”Препарат дорогий, але точно вам допоможе”: як українцям впарюють ліки в аптеках

''Дорогий, але точно допоможе'': як українцям впарюють ліки в аптеках.

Вже неодноразово люди  переконувались що їх обманюють. В українських аптеках фармацевтів вчать спеціальним прийомам, які допомагають продати покупцям найдорожчі і не завжди ефективні і потрібні ліки.

Такі схеми викрили журналісти каналу "Україна" у своєму сюжеті. Дізнатися інформацію вдалося журналістці яка влаштувалась на роботу.

Відзначається, що у перший ж робочий день журналістці розповіли, як продати потрібні не покупцеві, а аптеці ліки.

"Золоте правило" – відразу радити препарати, які скрізь рекламують, щоб назви були знайомі. Співробітниця розповіла, що на клієнтів реклама діє безвідмовно. До того ж крім розрекламованих ліків аптекар повинен нав'язати покупцеві ще і кілька препаратів до  суми. Окрім цих, схожих махінацій – безліч.

Спіробітників довгий час вчать "втюхувати", тоді допускають до роботи. "Щоб заробити більше – треба продати більше. Втюхати не по 20 грн, а втюхати за 240 грн, а щоб його взяли, треба знати, як його продати", – заявила завідувачка аптеки.

Також, журналісти дізнавались чи до усіх підхід одинаковий? Виявилось, що ні!.  До чоловіків і жінок в аптеці різний підхід. Чоловікові не треба довго розповідати про якість препарату, він дивиться тільки на ціну.

"Приносиш три мазі, 50 грн, 120 грн і 180 грн і кажеш, що за 180 грн – це виготовлення Німеччини, 120 грн – це Словенія. І ось є дешевше… І після слова дешевше, вони її беруть"  – розповідає керівник. 

А жінкам головне вчасно сказати, що препарат дорогий, але точно допоможе, додала завідувачка аптеки.

Якщо клієнт купує кілька препаратів – провізор спочатку розповідає про те, як приймати ліки. І тільки потім озвучує ціну, чим позбавляє покупця можливості відмовитися.


                         



Коментарі