Головні Новини
Подобається

Монетизовані субсидії зроблять українцям чотири подарунки: що треба знати громадянам

15/02/2019
Монетизовані субсидії зроблять українцям чотири подарунки: що треба знати громадянам

Монетизовані субсидії мають чотири важливих переваги. Про це розповіла експерт, старший економіст Центру економічної стратегії Оксана Затворницька.

Автоматизація.
За словами фахівця, наслідком монетизації субсидій стануть чотири важливі чинники. По-перше, відбудеться повна автоматизація обліку та розрахунку виплат. Буде зекономлено час як одержувачів субсидій, так і органів соціального захисту.

Економія.
По-друге, українці, які отримують субсидії, почнуть звикати економити споживання води, електрики і газу. Спостереження показали, що люди, які отримують звичайні субсидії, споживали майже в два рази більше газу, ніж ті, хто не отримував допомогу держави.

Енергозбереження.
Тепер, коли субсидії видаватимуть живими грошима, субсідіанти будуть зацікавлені в економії послуг ЖКГ. З цього ж випливає ще одна перевага – енергозбереження, за яке вже кілька років бореться Кабмін.

Енергоефективність.
Завдяки наявності додаткових грошових бонусів, ОСББ зможуть інвестувати в оновлення житлового фонду і підвищувати енергоефективність свого житла. В результаті домогосподарства зменшать свою залежність від енергоресурсів.

Нагадаємо, що часткова монетизація субсидій розпочалася 1 січня 2019 року. Повну монетизацію введуть в березні поточного року.


                         



Коментарі