Головні Новини
Подобається

Українським пасажирам повідомили про зростання цін на проїзд: коли це станеться

08/02/2019
Українським пасажирам повідомили про зростання цін на проїзд: коли це станеться

В Україні надалі продовжує йти догори вартість перевезення пасажирів у громадському транспорті. У нинішньому році ціни продовжать зростати.

У багатьох містах країни пройшла хвиля подорожчання проїзду в громадському транспорті.

У Києві, наприклад, вартість перевезень піднялася з 4 до 8 гривень. З початком 2019 року в ряді міст оголосили про нове підвищення цін на проїзд у транспорті.

Вже з 1 лютого Львівська міськрада ухвалила рішення підвищити вартість проїзду у міських автобусах до 7 гривень, і влада уточнює, що обґрунтований тариф складає 8,21 гривні, а різницю доведеться компенсувати з міського бюджету. Електротранспорт поки у Львові не подорожчав. Трамваї та тролейбуси – 5 гривень.

У Харкові з 7 лютого вартість проїзду в метро підвищилася до 8 гривень. А вартість проїзду в тролейбусах і трамваях підвищилася до 6 гривень.

У Кривому Розі міськрада з січня зросла вартість проїзду в міських маршрутках з 6 до 8 гривень. Заплановано підвищення тарифу на проїзд в електротранспорті з 2,5 до 4 гривень.

У Запоріжжі ж навпаки несподівано для всіх вдалося домогтися зниження ціни на проїзд у міських маршрутках. Рішенням суду скасовано постанову влади про підвищення вартості проїзду до 7 гривень. Ціну знизили на гривню. В електротранспорті і великих автобусах проїзд коштує, як і раніше, 4 і 5 гривень.

У Тернополі місцеві жителі скаржаться на зростання тарифів щодо оплати проїзду, хоча в області чи не найбільший відсоток безробітних громадян.

Експерти тим часом відзначають, що нова хвиля подорожчання не за горами. Але відбуватися це буде тільки після виборів президента.


                         



Коментарі