Махінації
Подобається

Як уникнути крадіжки автомобіля: поради експертів

02/02/2019
Як уникнути крадіжки автомобіля: поради експертів

В поліції нещодавно розповіли, як українці можуть захиститися від крадіжки автомобіля. Копи запевняють, що, за статистикою, найчастіше машини втрачають легковажні власники, які залишають авто на подвір'ях на ніч або не включають сигналізацію, коли "на хвилинку" виходять в магазин.

Але, за великим рахунком, в зоні ризику знаходяться практично всі автолюбителі. Наприклад, припаркувавши машину, ми зазвичай закриваємо її пультом дистанційного керування. І саме в цей момент грабіжники зчитують код сигналізації і отримують можливість потрапити в салон, передає "Сегодня".

Столичні водії впевнені: захиститися від крадіжки автомобіля на всі 100% – неможливо.


"Я думаю, можна розкрити будь-яку сигналізацію. Якщо злодій захоче поцупити автомобіль, взагалі перешкод немає ніяких", – говорять автоюбітелі.

Експерт з безпеки, директор департаменту супутникових систем охорони Олександр Тупчій запевняє: сигналізація може перешкодити злодіям і знизити ризик крадіжки авто до мінімуму. Але підійде не будь-яка охоронна система, адже дешеві пристрої, вбудовані в нові машини, дуже просто розблокувати.

"Потрібно, по-перше подивитися на репутацію компанії яка виробляє, або продає сигналізацію – щоб ця компанія досить довго працювала на ринку, щоб у неї були якісь кейси успішних запобігань викраденням", – радить Тупчій.

Експерт радить купувати прилади, підключен ідо супутникових систем. Такі зламати набагато складніше. У разі спроби злому авто, на мобільний додаток приходить повідомлення про те, що спрацювала сигналізація, паралельно оператор службио хорони зв'язується з власником авто. Якщо ж господар машинине відреагував на дзвінок, до автомобіля відразу приїжджає наряд швидкого 
 реагування.

"У разі будь-якої тривоги приїжджає група на автомобілі, вона дуже добре екіпірована і може або допомогти автовласникові, якщо трапилася якась біда, або знешкодити автовикрадача", – пояснює Тупчій.

А якщо злодіям вдалося потрапити в салон непомітно, без спеціальної мітки з місця вони не зрушать. Двигун відразу блокується.  

Але ось ціна такої системи безпеки чимала – від 16 тисяч гривень. Плюс 500 гривень щомісяця доведеться платити за її обслуговування.


                         



Коментарі