Головні Новини
Подобається

“Ціна росте великими темпами”: Вартість хліба до кінця року виросте на 15% – експерт

31/01/2019
“Ціна росте великими темпами”: Вартість хліба до кінця року виросте на 15% – експерт

Вартість хліба до кінця року виросте приблизно на 15%, при цьому окремі його категорії будуть рости трохи менше.

Про це в коментарі журналістам повідомив директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Люди дійсно стали купувати менше хліба, рівно тому, що ціна на нього зростає великими темпами. Природно ми бачимо, що, як будь-який продукт дорожчає, на нього падає попит. Довгий час це не стосувалося таких продуктів першої необхідності. Тим більше хліб – це завжди був продукт №1. В цьому році ми бачимо, що виробництво хліба дійсно скорочується, що не означає того, що люди перейшли з нього на якісь більш дорогі продукти, які менш шкідливі для організму. А просто через те, що купівельна спроможність падає, і люди економлять на хлібі», – заявив експерт.

За словами А. Дорошенко, з іншого боку слід звернути увагу, що виробництво кондитерської промисловості зросло.

«Цукерки та шоколад показують тільки плюс. Це показує розшарування доходів населення. Вважаю, що ціна на хліб до кінця року виросте в середньому на 15%, при цьому окремі його категорії будуть рости трошки менше», – зазначив він.

Нагадаємо, за підсумками 2018 року вітчизняні підприємства значно скоротили обсяги виробництва хліба. В цілому, виробництво хліба зменшилося на 9,6% – до 949 тисяч тонн.


                         



Коментарі