Економіка України
Подобається

Чого поки що буде стосуватись монетизація і для кого вона?

23/01/2019
Чого поки що буде стосуватись монетизація і для кого вона?

З нового року мешканці міста не перестають активно цікавитися питанням монетизації субсидій. То що ж вона означає і кого стосується?

1 січня цього року набрали чинності зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидії, які затверджені постановою Кабінет Міністрів України від 27.12.2018 № 1176. Наразі здійснюється апробація програмного забезпечення щодо призначення субсидій у грошовій формі.

Зміни щодо монетизації субсидій насамперед стосуються громадян, які починаючи з 1 січня цього року подали заяви на призначення субсидії в грошовій формі. За результатами опрацювання документів і призначення субсидії АТ «Ощадбанк» буде зараховувати кошти державного бюджету на створений для кожного громадянина персональний  обліковий запис (своєрідний рахунок). Після надходження коштів і здійснення відповідних звірок Ощадбанк перерахує суми призначеної субсидії організаціям, які надають житлово-комунальні послуги, та одразу інформуватиме громадян SMS-повідомленням про розмір коштів, які їм необхідно доплатити для остаточного розрахунку з організаціями за надані їм послуги. Таким чином, за новими правилами, обов’язковою умовою при заповненні заяви є зазначення номера мобільного телефону.

Зауважу, що громадяни, які подали заяви  про призначення субсидій на оплату комунальних послуг  до 31 грудня 2018 року і яким вона призначена на період до 30 квітня цього року, будуть користатися нею до закінчення опалювального сезону на попередніх умовах. Тобто громадянам потрібно самостійно сплачувати обов’язкову частку платежу, а розмір призначеної субсидії управління праці та соціального захисту населення буде переказувати на рахунки організацій надавачів житлово-комунальних послуг. Для здійснення розрахунків з організаціями будуть надходити відповідні кошти з державного бюджету. Однак таким громадянам після закінчення опалювального сезону, після 1 травня необхідно буде звернутись до управління праці та соціального захисту населення і подати нову заяву та декларацію на призначення субсидії на неопалювальний сезон.


                         



Коментарі