Економіка України
Подобається

Українців попередили про значне підвищення цін на газ уже з травня

15/01/2019
Українців попередили про значне підвищення цін на газ уже з травня

Представник Кабміну Андрій Рева пояснив, чому українцям доведеться платити в рази більше за комуналку.

Скандально відомий міністр соціальної політики України став гостем програми “Вердикт”. Чиновник заявив, що з 1 травня жителів країни чекає грандіозне підвищення цін на блакитне паливо.

Міністр-дієтолог підкреслив, що вартість газу в Україні формується відповідно до постанови уряду. Кабмін спеціально занижує ціну на комунальні послуги, користуючись складною формулою. Так в листопаді 2018 року чиновники встановили тарифи в розмірі 60% від загальної ціни газу.

Наступне подорожчання формула прогнозує саме в травні. З початку місяця вартість газу виросте до 80% від розрахункової. Андрій Рева додав, що в найближчому майбутньому ціна може по тій же схемі знову збільшити на 20% і скласти 100% від повної вартості палива.

Як зазначив міністр, цифри не є остаточними. Адже на ситуацію в енергетичній сфері впливають безліч факторів, які неможливо прогнозувати заздалегідь.

Нагадаємо, 19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів вирішив підвищити ціну на газ для населення. Ціни на газ для населення з 1 листопада зросли на 23,5%. З 1 січня набули чинності нові тарифи на опалення і гарячу воду. 


                         



Коментарі