Головні Новини
Подобається

Потужний циклон накриє всю Україну

03/01/2019
Потужний циклон накриє всю Україну

Циклон, що принесе в південно-східну частину Україну снігопад і хуртовини, прийде на територію країни завтра, 4 січня, о 19 годині. Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"4 січня о 19 годині ми чекаємо циклонічний вихор в районі Азовського моря. Під його впливом перебуватиме південно-східна частина України. 5 січня на 8 годину ранку циклон залишить Україну", – зазначив він.

За його словами, очікуваний в Україні циклонічний вихор утворюватиметься протягом сьогоднішнього дня в районі Середземного моря, поблизу Греції, а далі рухатиметься на схід, в бік Росії, просуваючись через територію України протягом найближчих двох діб.

При цьому він додав, що циклон принесе в Україну опади у вигляді снігу, мокрого снігу (покрив до 15-20 см в цілому) при температурі -1…-3 градуси за Цельсієм. Найбільша кількість опадів очікується на території Луганської та Донецької областей. Дещо менше снігу випаде в Херсонській, Донецькій і Харківській областях.

Також синоптик попередив про пориви вітру до 25 м/с і можливі у зв’язку із ним хуртовини й снігові замети, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині оголосили штормове попередження.


                         



Коментарі