Головні Новини
Подобається

Нові правила кредитування приготували для українців вже з 1 січня

02/01/2019
Нові правила кредитування приготували для українців вже з 1 січня

Банки зобов'язані використовуват інформацію з Кредитного реєстру НБУ

З 1 січня банки зобов'язані використовуват інформацію з Кредитного реєстру національного банку України (НБУ) для ОЦІНКИ різіків кредитування.

Йдет про інформацію относительно боржників, умов кредитних операцій, Виконання зобов'язань за такими операціямі, класу боржників.

Інформація з Кредитного реєстру надається безкоштовно в режімі реального часу.

Закон про Кредитну реєстрі набув чинності 4 березня 2018 року.  Відповідно до нього НБУ створив централізований Кредитний реєстр, в якому накопичується інформація про кредитні операції позичальників, заборгованість за якими складає понад 100 мінімальних зарплат перед одним банком.

Реєстр містіть інформацію про кредитні операции позічальніків, заборгованість за Якими складає понад 100 мінімальніх зарплат перед одним банком.

Нагадаємо, з 1 вересня 2018 року НБУ Надав банкам можлівість отрімуваті інформацію з Кредитного реєстру, як це предусмотрена Законом "Про внесення змін до деяки Законів України относительно создания та ведення Кредитного реєстру національного банку України и удосконалення процесів управління кредитними ризики банків".


                         



Коментарі