Головні Новини
Подобається

Субсидія від держави для безробітних у 2019 році: кому належить

31/12/2018
Субсидія від держави для безробітних у 2019 році: кому належить

Через посилення правил субсидування кожен п'ятий субсідіант ризикує втратити можливість отримання знижки при оплаті житлово-комунальних послуг.
Так, відмову в нарахуванні держдопомоги отримали безробітні громадяни, які не перебувають на обліку в центрах зайнятості. 

У Кабінеті міністрів України визнають той факт, що країна не в змозі допомогти всім громадянам в оплаті комуналки. Але при цьому все ж є категорія безробітних українців, які мають право претендувати на субсидію.

За новими правилами на державну допомогу можна розраховувати тільки в таких випадках:

-якщо у людини є довідка від лікарсько-консультативної комісії, яка підтверджує нездатність працювати за станом здоров'я;
-якщо громадянин платить за себе в бюджет єдиний соціальний внесок;
-якщо він перебуває на обліку в центрі зайнятості.

Як відомо, раніше тим, хто не перебуває на обліку в центрі зайнятості, налічували умовний дохід в розмірі 2,9 тисячі гривень. Однак з весни ситуація змінилася. Тепер незареєстровані безробітні отримують умовний дохід в розмірі 5,3 тисячі гривень. Відповідний дохід позбавляє права отримувати субсидію.

Як повідомляється, в 2019 році розраховувати на державну допомогу можуть ті безробітні, яким залишилося не більше трьох років до пенсії. Відповідне рішення було прийнято в зв'язку з тим, що людям передпенсійного віку дуже складно працевлаштуватися. Далеко не всі роботодавці готові прийняти на роботу громадянина, якому залишилося пару років до пенсії.


                         



Коментарі