Головні Новини
Подобається

Експерт назвала найбільш затребувані професії в 2018 році

31/12/2018
Експерт назвала найбільш затребувані професії в 2018 році

У 2018 році найчастіше шукали працівників в сфері виробництва.  Це пов'язано з трудовою міграцією робітників за кордон.

Їхали в основному в Чехію, Польщу, Росію, розповіла Gazeta.ua Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

"Також в Україні відчували дефіцит кадрів у сфері обслуговування. Зокрема мова йде про готелі в західних областях країни. Там люди активніше шукали роботу за кордоном. У літній період дефіцит гувернанток був в Одесі", – говорить експерт.

За її словами, протягом року не вистачало будівельників.  Тим більше Ізраїль офіційно відкрив ринок праці для українських фахівців.  Тим часом вакансії для продавців, офіціантів і складських працівників не відрізнялися щедрою винагородою за працю.  Адже це робота для початківців фахівців.  

Крім того, часто зарплатні очікування працівників з досвідом перевищували фінансові можливості роботодавців.  Йдеться про бухгалтерів, кухарів і інтернет-маркетологів.

"У наступному році навряд чи щось кардинально зміниться. Знову активно шукатимуть працівників в сферу виробництва, будівництва, обслуговування. Затребувані будуть аграрії, швачки. Звичайно роботу і далі будуть пропонувати програмістам, маркетологам, продажникам", – підсумувала Інна Новицька.


                         



Коментарі