Головні Новини
Подобається

З наступного року українцям компенсують неякісні послуги ЖКГ

28/12/2018
З наступного року українцям компенсують неякісні послуги ЖКГ

Вже з наступного року споживачі зможуть вимагати проведення перевірок якості комунальних послуг. Відповідний документ розробили в Мінрегіоні, повідомляє прес-служба Кабміну.

ФАКТ 1. З 1 травня 2019 роки українці зможуть вимагати проведення перевірок якості житлово-комунальних послуг. У випадку, якщо будуть знайдені порушення, або доведено, що «комуналку» надають неякісно, ​​можна буде вимагати і отримати відшкодування.

Як уточнив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, це буде стосуватися тепла, гарячої та холодної води, водовідведення, вивезення побутових відходів та управління багатоквартирним будинком.

ФАКТ 2. Для отримання відшкодування споживачам потрібно буде подати акт-претензію і дочекатися результатів перевірки якості ЖКГ.

Нагадаємо, раніше в Мінекономіки опублікували прогноз, в якому сказано, що газ, гаряча вода, опалення та електрика в Україні в найближчі три роки продовжать дорожчати. А за підсумками 2018 року тарифи виросли в такий спосіб: газ для населення подорожчав на 23%, гаряча вода та опалення – на 20%, а електроенергія – на 10%.


                         



Коментарі