Економіка світу
Подобається

“Грозові хмари вже збираються”: МВФ попередив про світову фінансову кризу

16/12/2018
“Грозові хмари вже збираються”: МВФ попередив про світову фінансову кризу

Світова фінансова криза може розпочатися вже в найближчі роки. Це пов'язано з падінням вартості основних сировинних продуктів.

"Грозові хмари наступної глобальної фінансової кризи вже збираються", – заявив заступник голови МВФ Девід Ліптон, передає The Guardian.

Негативні наслідки кризи відчують ті країни, які займаються продажем сировини. У тому числі Україна з її експортом зерна і металу.

"Навіть міцні економіки великих країн, як і сам фонд, поки не готові перенести можливу кризу без втрат. Робота із запобігання кризам не завершена", – наголосив заступник голови МВФ.

За його словами, глобальне зростання сповільниться у результаті торгової війни. Стійкий торговий конфлікт між США і Китаєм може викликати довгострокові наслідки для світової економіки. 

2020-го світу загрожує нова фінансово-економічна криза. За даними JPMorgan, акції ринків, що розвиваються, подешевшають на 48%, їхні валюти – на 14,4%, американські акції втратять у вартості 20%, а ціни на енергоресурси впадуть на 35%. Щоправда, криза матиме менш негативні наслідки, ніж  глобальні події 2008-го.


                         



Коментарі