Головні Новини
Подобається

У Києві обрали предстоятеля об’єднаної церкви. Перша заява нового глави

15/12/2018
У Києві обрали предстоятеля об’єднаної церкви. Перша заява нового глави

У Києві завершився об'єднавчий собор православних церков. Предстоятелем помісної православної церкви в Україні обрано митрополита Єпіфанія з Української православної церкви (Київський патріархат).

"Сьогодні справді історична подія – ми зуміли об’єднати три гілки українського православ’я в Єдину помісну православну церкву. Господь почув наші прохання і подав нам довгоочікувану єдність", – заявив єпископ Епіфаній у своїй промові перед українцями на Софіївській площі.

Єпископ наголосив, що усі українці стали свідками історичної події. Так, сьогодні три гілки українського православ’я об’єднались в Єдину помісну православну церкву.

Ми подолали всі ці перепони, які були на цьому нелегкому шляху. Ми зуміли засвідчити, що можемо об’єднатися і створити в Україні Єдину помісну православну церкву,
– сказав Епіфаній.

Єпископ подякував Вселенському патріарху Варфоломію, який "зробив такий рішучий крок з надання Автокефалії Української православної церкви", а також патріарху УПЦ КП Філарету.

"Він є нашим духовним наставником і буде надалі допомагати нам спільно розбудовувати нашу Єдину церкву", – наголосив глава.

Єпископ Епіфаній закликав усіх до єднання. Він підкреслив, що "помісна православна церква, визнаною вірою та правдою, служитиме українському народові". 

Вона молитиметься і вестиме його шляхом спасіння. Двері нашої церкви відкриті для всіх. Ми закликаємо всіх до єднання. Ми закликаємо всіх бути в цій визнаній Єдиній помісній православній церкві,
– сказав він.

Глава Української православної церкви також зазначив, що попереду ще багато роботи.


 


                         



Коментарі