Економіка України
Подобається

НБУ випустять нову купюру, якою не можна буде розраховуватися

14/12/2018
НБУ випустять нову купюру, якою не можна буде розраховуватися

Через декілька днів Національний банк України представить нову банкноту номіналом в 100 гривень, яка буде копією грошового знака, який ходив в Україні на початку ХХ століття.

Національний банк України готовий до випуску пам'ятної банкноти номіналів в сто гривень. Поява грошового знака має відбутися 17-го грудня 2018-го року.


За повідомленням НБУ №50-0027/66236 вихід банкноти приурочений до історичної події введення перших українських паперових грошей 100 років тому, під час подій Української революції 1917-1921 років.
 
Дизайн нової банкноти максимально точно був відтворений сучасними дизайнерами, які хотіли максимально точно відтворити сто гривень, випущені в 1918 році.

«Навесні 1918 року український уряд ухвалив рішення змінити назву вітчизняних грошей з «рублів» на «гривні», бажаючи підкреслити спадкоємність традицій держави з часів Київської Русі. Таким чином, під час Центральної Ради в Україні почала діяти національна грошова система, хоча її формування відбувалося в складних умовах», – повідомляється у телеграмі НБУ.

Варто звернути увагу на те, що даний продукт Нацбанку не є платоспроможним. 100 гривень «старого зразка» лише сувенір і до розрахунку за товар і послуги не придатний.


                         



Коментарі