Головні Новини
Подобається

Верховна Рада України ухвалила нові правила маркування продуктів: що зміниться

06/12/2018
Верховна Рада України ухвалила нові правила маркування продуктів: що зміниться

У четвер, 6 грудня, Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №8450 "Про інформацію для споживачів харчових продуктів".

За відповідне рішення проголосував 231 народний депутат, з необхідних 226.

Зазначається, що проект Закону розроблено з метою приведення українського законодавства у відповідність до положень Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС).

"Проект Закону сприятиме уніфікації правил щодо надання споживачам інформації стосовно харчових продуктів, забезпеченню правової визначеності та зменшенню адміністративного тягаря на операторів ринку, відповідальних за інформацію про харчові продукти, а також позитивно впливатиме на забезпечення інтересів громадян шляхом запровадження вимог щодо надання точної, достовірної та зрозумілої для споживача інформації про харчові продукти", – йдеться у повідомленні.

Також проектом закону встановлюються загальні положення до маркування харчових продуктів, дія яких може поширюватися на всі харчові продукти або на певні їх категорії.

"Проектом Закону забороняється використання інформації, що може ввести споживача в оману, особливо у частині властивостей і характеристик харчових продуктів та наслідків їх споживання, а також у частині приписування харчовим продуктам лікувальних властивостей. Зазначена заборона поширюється також на рекламування та представлення харчових продуктів", – зазначається у тексті.

Нагадаємо, у 2012 році в Україні Кабмін схвалив проект законопроекту, який дозволяє виробникам харчових продуктів не робити спеціальних позначок про відсутність у товарах ГМО.


                         



Коментарі