Головні Новини
Подобається

На Україну обрушився скандинавський антициклон. Що це означає

20/11/2018
На Україну обрушився скандинавський антициклон. Що це означає

Вже напевно майже в кожній області України випав перший сніг або ж просто сильно похолодало. Все це пов'язано зі скандинавським антициклоном, який обрушився на нашу країну.

Сьогодні, 20 листопада, за даними Укргідрометцентру, на півдні та сході України очікуються пориви вітру 15-20 м / с.

Прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомляє, що вночі в центральних, південних областях та в Донецькій області очікується дощ і сильний мокрий сніг. Також надзвичайники попереджають, що буде налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах – ожеледиця.

Нагадаємо, антициклон – це область підвищеного атмосферного тиску з замкнутими концентричними ізобарами на рівні моря і з відповідним розподілом вітру. На відміну від циклону вітер в Північній півкулі циркулює у напрямку руху годинникової стрілки, а в Південній півкулі – у зворотний бік.

Синоптик Наталія Діденко зазначає, що більшість областей потраплять в зону впливу північного, скандинавського антициклону. У той же час в Києві в найближчі дні прогнозують суху прохолодну погоду з денною температурою повітря 0, +2 градуси.

"Нагадую, що прогнозовані циклон і несприятлива погода 21-22 листопада не змогли переважити вплив потужного антициклону. Тому дощ і сніг в столиці поки скасовуються", – уточнила синоптик.


                         



Коментарі