Економіка України
Подобається

“Україна та США посилять взаємодію проти “обхідних” газопроводів Росії”: про це розповів посол України у США Валерій Чалий

15/11/2018
“Україна та США посилять взаємодію проти “обхідних” газопроводів Росії”: про це розповів посол України у США Валерій Чалий

Україна вже досягла рівня стратегічного партнерства з США у сфері безпеки та оборони й має намір так само посилити взаємодію в енергетичному секторі, зокрема, щодо спільної протидії російським газопроводам в обхід України.

 

Таку позицію заявив посол України у Вашингтоні Валерій Чалий:

 

«Зараз можу сказати, що, принаймні у сфері безпеки й оборони ми дійсно маємо стратегічне партнерство зі Сполученими Штатами, і будемо розвивати його, передусім, в енергетичній сфері. Зокрема, у спільній протидії побудові обхідних газопроводів повз Україну».

 

Також він наголосив на тому, що співпраця у секторі енергетики включатиме диверсифікацію поставок в Україну ядерного та інших видів палива:

 

«Тобто, це конкретні речі, які виводять рівень наших відносин на дійсно стратегічний. І я сподіваюсь, що в майбутньому це охопить також економічні проекти».

 

Посол наголосив, що перше засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США заплановане на п'ятницю, 16-го листопада, є сигналом переходу до дуже прагматичних і конкретних взаємин між нашими каїнами.


                         



Коментарі