Головні Новини
Подобається

З грудня очікується підвищення пенсій. Кому і наскільки

14/11/2018
З грудня очікується підвищення пенсій. Кому і наскільки

Зима в Україні розпочнеться з індексації виплат. У грудні в Україні зросте прожитковий мінімум, а разом з ним і розмір мінімальної пенсії. З нинішніх 1435 гривень до 1497.

А ось наступне підвищення мінімальних пенсій відбудеться уже влітку наступного року.

Відчутніше підвищення пенсій відбудеться вже на початку весни. Виплати повинні зрости для більшості українських пенсіонерів. Це – наступний етап пенсійної реформи, кажуть в уряді. Так званий – масовий перерахунок пенсій.

Рахуватимуть за схемою: береться рівень інфляції за 2018-й. А ще – відсоток, на скільки зросла середня по країні заробітна плата – за цей же рік. І виходячи з цих двох показників відбуватиметься підвищення пенсійних виплат.

Остаточні дані – будуть відомі тільки ближче до весни. Саме тому перерахунок і запланований саме на березень. Але прогнози є вже зараз. Згідно з ними, пенсії збільшаться приблизно на 17 відсотків.

Однак на 17 відсотків виплати піднімуть не всім. Підвищення буде менше, якщо, наприклад, у людини вже і так є доплати до пенсії, різні надбавки, або якщо вона має мало стажу чи отримувала низьку зарплату, зазначили в Міністерстві соцполітики.

Скільком людям не варто чекати істотного збільшення пенсії в березні, зараз чиновники сказати не можуть. Але запевняють – таких людей буде відносно небагато.

Сьогодні в країні – близько 11 мільйонів пенсіонерів. А внески до Пенсійного фонду платять десять мільйонів українців. Тобто десять працюючих утримують одинадцять пенсіонерів.

А з першого січня відбудеться перерахунок пенсій військовим. В середньому виплати мають зрости на 25 відсотків.
 


                         



Коментарі