Економіка України
Подобається

“Припиняє свою діяльність”: В Україні зникне ще один банк

14/11/2018
“Припиняє свою діяльність”: В Україні зникне ще один банк

Ще один український банк припиняє свою діяльність. На цей раз припиняє існування – ПАТ Вернум Банк. Про це сьогодні повідомила прес-служба фінустанови.

"У зв'язку з узгодженням НБУ плану припинення банківської діяльності ПАТ Вернум Банк без припинення юридичної особи, банк повідомляє всім клієнтам і вкладникам, що повернення вкладних (депозитних) коштів, закриття рахунків буде проводитися в головному офісі банку", – говориться в повідомленні.

У фінустанові зазначили, що повернення коштів і закриття рахунків буде проводитися в терміни та у відповідності з умовами договорів, крім вкладів (депозитів) термін дії яких закінчується після 1 березня 2019 року. Такі вклади повертаються достроково за заявою вкладника без перерахунку відсотків за дострокове повернення коштів.

"Звертаємо увагу, що в разі відсутності вкладника і іншого кредитора на місці виконання зобов'язання або ухилення його від прийняття виконання зобов'язання, Вернум Банк в термін до 30 календарних днів з дня повідомлення вкладника або іншого кредитора перерахує суму вкладу та нараховані на неї відсотки, грошові кошти , що належать вкладнику або іншому кредитору, в депозит нотаріуса Київського міського нотаріального округу відповідно до законодавства України (більш детальна інформація про нотаріуса буде розміщена на сайті банку) ", – повідомили в прес-службі.

Всім клієнтам порадили з особистими питаннями звертатись до головного офісу.

Нагадаємо, за 2014-2017 роки в Україні втратили платоспроможність 96 банків. Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, переданих в управління Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) в цей період, склала майже 90 млрд грн.


                         



Коментарі