Головні Новини
Подобається

Що буде з “зеленим” в Україні: опубліковано прогноз до кінця року

09/11/2018
Що буде з “зеленим” в Україні: опубліковано прогноз до кінця року

Аналітики прогнозують, що в Україні курс долара в листопаді не вийде за межі 28,5 грн / $, проте до кінця року американська валюта може подорожчати до 29 грн / $.

"Ближче до середини опалювального сезону і виборів тиск внутрішніх чинників на гривню суттєво посилиться. Це може розширити коридор курсових коливань до 5% і вище, навіть в разі продовження співпраці з МВФ", – повідомив директор департаменту ринкових досліджень IBI-Rating Віктор Шулик в коментарі журналістам.

Зокрема, аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко та старший аналітик Forex Club Андрій Шевчишин відзначають, що гривня до кінця грудня девальвує до 29 грн /$.

У той же час директор департаменту казначейства Ідея Банку Ярослав Кабін вважає, що долар не подолає позначку в 28,5 грн / $.

"Новини про розміщення євробондів і співпраці з МВФ позитивно вплинули на ринок, але поки це ніяк не відобразилося на нінішньому курсі. З іншого боку, це збільшує ймовірність того, що курсова стабільність збережеться до кінця року", – резюмував Кабін.


                         



Коментарі