Головні Новини
Подобається

Держава запасла рекордну кількість блакитного палива на зимовий сезон

02/11/2018
Держава запасла рекордну кількість блакитного палива на зимовий сезон

Станом на 30 жовтня 2018 року в підземних сховищах газу (ПСГ) України накопичено 17,1 млрд кубометрів "блакитного палива", що є рекордним показником за останні чотири роки. Такі дані наводить прес-служба НАК "Нафтогаз України". 

Згідно з повідомленням НАК, в минулому сезоні запаси газу в ПСГ на цю дату були на рівні 16,8 млрд кубометрів, тобто на 2% менше, ніж в поточному. При цьому залишок на кінець опалювального сезону 2017/2018 років становив 7,4 млрд кубометрів.

В "Нафтогазі відзначили, що в другій половині жовтня запаси газу в ПСГ "Укртрансгазу" збільшилися на 2,3%, або на 390,87 млн кубометрів.

"Таким чином, Україна зараз має в ПСГ обсяги природного газу, достатні для стабільного проходження опалювального періоду", – резюмували в "Нафтогазі".

Як повідомив 24 жовтня в ході засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман, держава накопичила достатні запаси блакитного паливва в підземних сховищах для нормального проходження опалювального сезону 2018-2019 років, про старт якого Кабмін оголосив 15 жовтня.

Пізніше прем'єр доручив перевірити готовність місцевої влади до опалювального сезону.


                         



Коментарі