Головні Новини
Подобається

Наскільки парламент відстрочив підвищення цін на газ?

18/10/2018
Наскільки парламент відстрочив підвищення цін на газ?

 

До 27-го жовтня парламент відстрочив підвищення цін на природний газ для населення.

Кабмін продовжив дію установи, котра передбачає продаж газу для населення за заниженою ціною – це повідомив Кабінет міністрів на офіційному сайті.

Таке рішення буде діяти поки до 27-го жовтня.

За попереднім рішенням Кабмін передбачав, що обов'язки з продажу природного газу для потреб населення та теплокомуненерго будуть діяти до 18 жовтня 2018 року.

Проте, до сьогодні влада неодноразово продовжувала цю установу – до кінця травня, до кінця липня, а потім до серпня та вересня.

Андрій Рева, міністр соціальної політики, наприкінці вересня наголосив про те, що Кабінет міністрів може відмовитися від підвищення ціни на газ через відсутність домовленості з МВФ.

Ще з липня поточного року Україна перебуває у етапі складного переговорного процесу з МВФ стосовно газового питання. Проте, 11-го вересня Кабмін і МВФ домовилися про поступове підвищення ціни на газ до 2020-го року.

Згідно з макроекономічним прогнозом, котрий НБУ оприлюднив у липні, підвищення цін на газ для громадян у рамках домовленостей з МВФ відбудеться у два етапи: у 2018 році вартість газу виросте на 25%, а у 2019 році – на 15%. Проте згідно прогнозам – з жовтня ціна на газ може зрости на 23,5%.


                         



Коментарі