Головні Новини
Подобається

Лікарям будуть платити до 100 тисяч

17/10/2018
Лікарям будуть платити до 100 тисяч

Дякуючи медичній реформі в Україні заробітна плата лікарів, з котрими потенційні пацієнти підписали декларації, дещо підвищилася. У деяких випадках медики будуть мати оклад приблизно у вісімнадцять тисяч гривень.

 

"Гроші нарешті пішли за пацієнтами, та тисячі терапевтів і педіатрів вже відчули це з новою істотно підвищеною зарплатою", — повідомила на засіданні уряду сьогодні, 17 жовтня, Уляна Супрун, виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я.  

Також Супрун навела реальний приклад із сімейним лікарем з Бахмута, що у Донецькій області, який у вересні отримував близько 7 тисяч гривень, а у жовтні — більше 17,8 тисяч гривень.

Медреформа працює такм чином, що лікарі можуть отримувати зарплату від 10 до 100 тисяч гривень. Рівень заробітної плати залежить від кількості підписаних декларацій, адже чим більше, тим вища заробіток сімейних лікарів. 

Проте держава буде сплачувати не особисто лікарю, а саме лікарні, у якій він працює. Від цієї суми медичний заклад має вирахувати відсоток на комунальні платежі та на оплату медсестри. 


                         



Коментарі