Головні Новини
Подобається

В Україні змінився розмір допомоги при народженні дитини: озвучена нова формула

30/08/2018
В Україні змінився розмір допомоги при народженні дитини: озвучена нова формула

В Україні змінили формулу підрахунку соціальних виплат для матерів у зв'язку з вагітністю та пологами.
За оновленою схемою такого роду соцдопомога від держави становитиме 100% середньої заробітної плати за весь період перебування в декреті.

Як повідомляє прес-служба Фонду соціального страхування, якщо середній дохід жінки менше мінімальної зарплати, допомога все одно розраховується виходячи з розміру мінімалки.

"Зазначений вид матеріального забезпечення фінансується Фондом незалежно від тривалості страхового стажу і, на відміну від допомоги з тимчасової втрати працездатності, має мінімальну гарантію його розміру. Наприклад, якщо застрахована особа працює за основним місцем роботи неповний робочий день і має дохід, менший за мінімальний, допомога по вагітності та пологах буде розрахована для неї виходячи із затвердженої мінімальної заробітної плати", – заявила заступник директора департаменту страхових виплат ФССУ Анна Харченко.

У прес-службі також навели приклад підрахунку допомоги по вагітності та пологах:

3723 грн *(заробітна плата застрахованої особи) *12 місяців/365 календарних днів *126 днів (тривалість лікарняного по вагітності, – Ред.).

Таким чином сума допомоги для мінімалки складе 15,4 тис. грн. До того ж такого роду соцдопомога не оподатковується згідно з Конституцією.


                         



Коментарі