Економіка України
Подобається

Віце-прем’єр анонсував зміни в системі субсидій при підвищенні цін на газ

27/08/2018
Віце-прем’єр анонсував зміни в системі субсидій при підвищенні цін на газ

Рішення по зміні ціни на газ повинно прийматися після внесення змін до нової системи субсидій.
Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає прес-служба уряду.

"Ці зміни, які відбулися в системі субсидій, повинні бути відкориговані. Тільки після виправлення ситуації в системі субсидій, коли будуть зняті ті проблеми, які турбують сьогодні громадян, можна розглядати питання про зміну ціни на газ. Є відповідні доручення та урядового комітету, який я очолюю, і прем'єр-міністра, і я сподіваюся, що найближчим часом Мінсоцполітики виконає їх і в систему субсидій будуть внесені необхідні корективи ", – сказав Розенко.

"Потрібно вдосконалювати систему субсидій, посилювати адресність і робити постійну верифікацію. Але найголовніше – система субсидій повинна залишатися простою і доступною. Всі, хто потребує відповідної допомоги, повинні її отримати", – додав віце-прем'єр.

При цьому, за словами Розенка, розмір платежів за газ і житлово-комунальні послуги для одержувачів субсидій не зміниться.

"Ймовірний перерахунок ціни на газ на одержувачів субсидій ніяк не відіб'ється, тому що вони платять і будуть платити фіксовану суму. Ті люди, які будуть відчувати, що вони не в змозі самостійно повністю сплачувати за житлово-комунальні послуги або газ, повинні звернутися в управління соцзахисту і оформити субсидію ", – сказав чиновник.

Як повідомлялося, на минулому тижні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна визнає свої зобов'язання в рамках продовження співпраці з МВФ і "зараз стоїть питання про чергове підвищення" цін на газ для населення.

Нагадаємо, Кабмін з 1 травня посилив умови надання житлових субсидій. Так, з 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а вдома -200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлоплощі будуть оплачувати послуги в повному обсязі.

Також, якщо у власності сім'ї є автомобіль, яким менше п'яти років, крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.

Крім того, тепер тим, хто дійсно безробітний, необхідно буде стати на облік в центр зайнятості. А людям працездатного віку, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, тому що насправді працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом вважатимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 грн.

З метою стимулювання енергозбереження також з 1 травня 2018 соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання та складе 4,5 кубометра на 1 кв. м площі, електроопалення – 30 кВт на 1 кв. м площі. При призначенні субсидії на понаднормову площу житла норма може бути збільшена не більше як на 30% 

 


                         



Коментарі